Erectiestoornissen en je leeftijd: is het te vermijden?

Zijn erectiestoornissen onvermijdelijk?

Erectiestoornissen zijn het onvermogen om een erectie te krijgen of behouden, in ieder geval niet goed genoeg om seks te hebben. Je kunt veronderstellen dat erectiestoornissen toenemen naar mate de man ouder wordt maar dit is niet een vaststaand feit. Het hebben van erectieproblemen is niet altijd leeftijd gerelateerd. Veroudering betekent niet noodzakelijkerwijs dat u bent gedoemd om een erectiestoornis te ontwikkelen, integendeel zelfs. Leeftijd kan het risico verhogen om een erectiestoornis te krijgen. Gelukkig zijn er manieren om erectieproblemen te behandelen en te vermijden. Leer meer over de risico’s en de behandel mogelijkheden.

Wat is een erectiestoornis?

Mannelijke seksuele opwinding lijkt misschien eenvoudig, maar het hangt af van een nauwkeurige en complexe volgorde van gebeurtenissen in het lichaam. De hersenen activeren de zenuwen in de penis om te ontspannen van de spieren in het sponsachtige weefsel die in de lengte van de penis lopen. Wanneer deze spieren zich ontspannen, kan het bloed stromen van de slagaders naar de open ruimtes om het sponsachtige weefsel te vullen.

Verhoogde bloeddruk zorgt ervoor dat de erectie tot stand komt. De zwellichamen vullen zich met bloed waardoor de penis overeind gaat staan. Alles wat deze volgorde van gebeurtenissen verstoord heeft direct invloed om een erectie te krijgen of te behouden die lang genoeg duurt om geslachtsgemeenschap te hebben.

Houd Hoop, ongeacht uw leeftijd.

Erectiestoornissen worden geassocieerd met het ouder worden. Hoewel erectiestoornissen frequenties stijgen naar mate de leeftijd stijgt. Volgens het National Institutes of Health hebben slechts 4 procent van mannen in de 50 jarige leeftijd en 17 procent van de mannen in hun 60e levensjaar (Amerika) te maken met het totale onvermogen tot het krijgen van een erectie. Erectieproblemen hebben in feite hebben vele oorzaken die niet geassocieerd zijn met leeftijd.

Erectiepillen bestellen

Medische oorzaken van erectiestoornissen

Fysieke oorzaken van erectiestoornissen zijn er in overvloed. Een van deze medische oorzaken kunnen de delicate opeenvolging van fysiologische veranderingen die een erectie produceert verstoren:

 • obesitas
 • diabetes
 • hart- en vaatziekten, hoge bloed druk (hypertensie), of hoog cholesterolgehalte
 • laag testosteron
 • vergrote prostaat
 • slaapstoornissen (zoals bij slaap apneu)
 • multiple sclerose (MS)
 • De ziekte van Parkinson

Het hormoon testosteron heeft invloed op iemands seksuele drang en energie niveau, deze regelen de opwinding van de impulsen naar de hersenen. Diabetes kan ook schade aan de zenuwen veroorzaken waardoor het signaal ontbreekt om de bloedtoevoer op gang te brengen naar het genitale gebied. Volgens de American Diabetes Association heeft een man met type 2 diabetes twee keer zoveel kans op lage testosteronspiegel in vergelijking met een man die geen diabetes heeft. Uw arts/specialist kan je testen om vast te stellen of je een diabetische zenuwbeschadiging hebt of een laag testosteron gehalte. Ook belemmert een vernauwing van de bloedstroom door het dichtslibben van slagaders of het hebben van hart- en vaatziekten de kans om een erectie te krijgen.

Andere oorzaken van erectiestoornissen

Erectiestoornissen die niet noodzakelijkerwijs verband houden met leeftijd of chronische ziekten zijn onder andere:

 • alcoholgebruik
 • gebruik van tabak
 • voor geschreven medicatie
 • angst
 • depressie

roken erectiestoornis

Alcohol, tabak en bepaalde medicijnen kunnen ook leiden tot erectiestoornissen. Alcohol vertraagt de zenuw communicatie in de hersenen, welke effect hebben op de opwinding signalen en fysieke coördinatie om een erectie te krijgen. Tabak beperkt niet alleen de bloedstroom, maar kan ook leiden tot serieuze ziekten die verder afbreuk doen aan seksuele opwinding.

Wanneer mannen medicijnen gebruiken kan dit invloed hebben op de erectie. De ene persoon is de ander niet als het gaat om medicatie. Voor de ene man kan een bepaald medicijn leiden tot een verminderde erectie maar dit hoeft voor een andere man niet te gelden. Veelgebruikte medicatie die tot impotentie kunnen leiden zijn:

 • antihistaminica
 • calcium blockers
 • hoge bloeddruk medicijnen
 • hormoontherapie
 • depressie medicijnen

erectiestoornis door depressie

 

 

Psychologische en emotionele stressoren kunnen ook seksuele opwinding ook remmen. Zenuwachtig over de presentatie van morgen op het werk? Depressief zijn door het overlijden van je ouders? Ruzie of irritaties in de relatie met je echtgenoot? Het maakt niet met welke je van deze gevoelens rondloopt, het gaat ten koste van je seksuele verlangen. Het eens niet krijgen van een erectie, om welke reden dan ook kan leiden tot een negatief zelfbeeld. Dit kan leiden tot angsten en twijfels waardoor je in een negatieve spiraal terecht komt over je seksuele capaciteiten en gevoel van eigenwaarde.

Veranderingen in levensstijl en andere behandelingen

Het goede nieuws is dat je aam de meeste van de lichamelijke en emotionele oorzaken van erectiestoornissen kunt werken. Je kan bijvoorbeeld het volgende doen:

 • afvallen
 • stoppen met roken
 • je relatie proberen te verbeteren met uw seksuele partner
 • Kies minder stressvolle uitdagingen op het werk

erectiestoornis door stress

 

Dergelijke strategieën zouden kunnen werken door te onderzoeken wat je hier zelf in kan doen. Probeer te ontdekken wat het beste voor je werkt. Kom je er niet uit ga dan praten met je arts om te onderzoeken waar je oorzaken van erectiestoornissen vandaan kunnen komen. Of zie je dit niet zitten? Bestel dan gelijk erectie medicijnen op erectie-medicijnen.com

Oordeel

Het risico van erectiestoornissen kan toenemen doordat je ouder wordt en het natuurlijke niveau van testosteron afneemt. Testosteron en leeftijd zijn niet de enige factoren die erectiestoornissen veroorzaken. De meeste oorzaken van erectiestoornissen kunnen rechtstreeks verband houden met andere zaken dan leeftijd en hebben andere onderliggende (medische) oorzaken. Je arts kan je oorzaken van je erectiestoornis bepalen door middel van bloedonderzoek en lichamelijke en psychosociale onderzoeken. Er kunnen zelfs meerdere dan één onderliggende oorzaak zijn waardoor een erectie niet tot stand komt. Zodra het probleem onderzocht is kan je erectie stoornis behandeld worden. Zodat u een gelukkiger en gezonder leven kan leiden. Wil je zelf testen hoe het gesteld is met jou erectieproblemen? Doe dan hier de gratis test.

Erectiepillen bestellen