Preventie tegen erectiestoornissen

impotentie probleem

Preventief zorgen om kans op erectiestoornissen te voorkomen

Belangrijkste punten om erectiestoornissen te voorkomen zijn:

 1. gezonde voeding eten en regelmatig aan lichaamsbeweging doen
 2. praat openlijk met je partner over je erectiestoornis
 3. als je een chronische ziekte hebt bespreek met de arts hoe je erectiestoornissen kan voorkomen, of hoe je het beter onder controle kunt houden.

 

Volgens urologen zijn erectiestoornissen een veel voorkomend probleem. Elk jaar zijn er ongeveer 30 miljoen mannen wereldwijd die te maken krijgen met erectiestoornissen. Het probleem komt voor bij jongere mannen, maar er zijn meer mannen met problemen als de leeftijd stijgt. 4% van de mannen ouder dan 50 jaar en 17% van de mannen van 60 jaar en ouder ondervinden problemen met het krijgen van een erectie of om een erectie te behouden.Toch heeft niet iedereen last van erectiestoornissen door het ouder worden en ook betekend dit niet dat het je seksleven totaal hoeft te ruïneren. Een aantal factoren of oorzaken die kunnen leiden tot erectiestoornissen kunnen zijn:

 • bepaalde medicijnen
 • verwondingen
 • chronische ziekten
 • psychische stoornissen
 • drugsgebruik
 • Hoewel erectiestoornissen soms niet te voorkomen is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het risico op een erectiestoornis te verkleinen.

Leef een gezonde leefstijl

gezonde leefstijl helpt erectieproblemen voorkomenEen goede lichamelijke gezondheid draagt bij tot seksuele gezondheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloedvaten en de zenuwen in goede conditie blijven om later schade te voorkomen.

Slechte voeding en onvoldoende lichaamsbeweging kunnen het risico op erectiestoornissen verhogen. Door je levensstijl aan te passen kun je het risico op erectiestoornissen verkleinen.

Wat hierbij kan helpen zijn:

 • afvallen
 • regelmatig bewegen
 • gezonde voeding
 • stoppen met roken
 • vermijden van overmatig alcoholgebruik

5 natuurlijke behandelingen voor erectiestoornissen 

Erectiepillen bestellen

Controles laten uitvoeren bij chronische ziekte

erectie-controledokterChronische ziekten zijn vaak een van de voornaamste oorzaken van erectiestoornissen. Hart- en vaatziekten en diabetes verhogen het risico op erectiestoornissen aanzienlijk bij oudere mannen. Het is belangrijk om regelmatig je arts te bezoeken bij chronische ziekten en het nemen van de juist voorgeschreven medicijnen en daarnaast een gezonde levensstijl te leiden. Dit kan meehelpen aan het krijgen van een natuurlijke erectie.

Je moet letten op:

 • het reguleren van je bloedsuikerspiegel
 • je bloeddruk, proberen de bloeddruk op een gezond niveau te houden
 • het cholesterol niveau in je lichaam. Rekening houden van het cholesterol niveau via de voeding of medicatie
 • medicijnen voor chronische aandoeningen, indien nodig

Naast hart- en vaatziekten, diabetes en prostaat aandoeningen (specifiek prostaatkanker en behandeling) veroorzaken deze aandoeningen vaak erectiestoornissen. Operatie om de prostaatklier en de omliggende weefsels te verwijderen kunnen weefsels in de buurt van de penis beschadigen. Dit kan ook een oorzaak zijn die kan leiden tot erectiestoornis. Studies hebben echter uitgewezen dat na een chirurgische ingreep men weer een erectie kan krijgen en in de toekomst erectieproblemen kan voorkomen. Hiervoor zijn dan meestal wel hulpmiddelen nodig zoals injecties, vacuümpompen, of andere hulpmiddelen.

Extra onderzoek heeft aangetoond dat door het regelmatig geslachtsgemeenschap te hebben (ten minste eenmaal per week) het risico factor op ontwikkeling van erecti stoornissen bij mannen tussen 55 en 75 jaar verlaagd.

Negeer je geestelijke gezondheid niet

Mentale en emotionele stress kan ook bijdragen aan het krijgen of hebben van erectie stoornissen. In sommige gevallen, kan het zelfs de onderliggende oorzaak zijn van de erectiestoornis. Depressie en angsten verhogen de kans om geen erectie te krijgen of te houden en kunnen extra stress veroorzaken.

Als je symptomen van depressie of angsten hebt die het dagelijkse leven belemmeren, met inbegrip van je seksleven, wordt er aangeraden om hier met je arts over te praten. Er zijn een verscheidenheid van behandelingsmogelijkheden beschikbaar om je geestelijke gezondheid op peil te houden. Negeer dit dus niet!

Praten over je erectieprobleem

Odokter praten over erectieproblemenngeacht de oorzaak van je erectie stoornis, open en eerlijk erover praten met je partner is cruciaal voor de behandeling en preventie van erectiestoornissen. Erectieproblemen kunnen een negatief effect hebben op je seksleven en binnen je relatie. Ook dit kan extra stress veroorzaken. Bang om te falen geeft zoveel stress dat dit een negatieve invloed heeft op je erectie. Hierover met je partner praten verminderd de stress en je partner kan je daardoor ook beter begrijpen. Je partner kan je dan helpen zoeken naar een behandeling voor je erectiestoornis te vinden of je op een andere manier te bevredigen.

Vaak schamen mannen zich om over erectie problemen te praten en voelen zich dan ongemakkelijk. Praten over je erectieprobleem helpt.

 

Zoek je oplossingen voor je erectieprobleem? Nu erectie pillen bestellen! Online, snel, veilig je erectie medicijnen bestellen doe je op erectie medicijnen.com

Erectiepillen bestellen